La Siesta

Jak pečovat o houpací sítě a sedačky

Péče o houpací sítě a sedačky La Siesta je snadná. Většinu z nich můžete jednoduše vyprat v pračce. Jak to ale udělat, aby se nepoškodily závěsné šňůry a barvy nevybledly? Máme pro vás pár tipů.

Jak vyprat klasickou houpací síť a závěsnou sedačku

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Klasickou houpací síť/sedačku, ať už je vyrobená z bavlny, biobavlny či voděodolné funkční látky, můžete vyprat v pračce na 30 stupňů. Sedačku před vložením do pračky sejměte z rozpěrné tyče.

Zavažte závěsné šňůry v úhledný uzel, nebo je provázkem svažte k sobě tak, aby se při praní nezašmodrchaly.

Prací program nastavte na ruční či jemné praní. Použijte prací prášek bez bělidel a pokud možno vyhněte se aviváži*. Místo ní do máchání přidejte trochu (30-100 ml) octa, který ustálí barvy a vydezinfikuje látku. Do máchání můžete přidat pár kapek oblíbeného éterického oleje, jehož příjemná vůně zklidní mysl, uvolní nervy a navodí pocit pohody.

Perete-li síť na úsporný program, tzn. s nižším množstvím vody, snižte také množství pracího prostředku. Ten by jinak mohl i po vymáchání zůstat v látce a posléze vám dráždit kůži.

*Aviváž používejte jen při praní cestovních houpacích sítí a sedaček z padákového hedvábí pro snížení statického náboje.

Obrázek

Jak na skvrny

Na mastné i jiné skvrny od jídla použijte žlučové mýdlo a studenou vodu*, důkladně promněte, případně nechte chvíli působit, a pak teprve bez máchání vložte do pračky. Žlučové mýdlo také dobře odstraní zaschlou krev, červené víno, ovocné i zeleninové šťávy apod.
*Pozor, s horkou vodou žlučové mýdlo nefunguje.

Ždímání

Pokud vaše pračka umožňuje volbu způsobu ždímání, nastavte nižší otáčky - max. 800 otáček za minutu nebo ho úplně vynechte, obzvláště u venkovních sítí a sedaček z funkčního vlákna, které mají nižší zotavovací schopnost po deformaci.

Sušení

Po vyjmutí houpací sítě/sedačky rozvažte uzly/provázky na závěsných šňůrách a nechte ji rozloženou volně uschnout na vzduchu.

K sušení nepoužívejte sušičku, zajistíte tak svým sítím a sedačkám delší životnost.

Obrázek

Jak vyčistit houpací síť s rozpěrnou tyčí

ObrázekObrázek

Houpací sítě s rozpěrnou tyčí jsou velice dekorativní, ale trochu náročnější na údržbu. Rozpěrná tyč je v nich totiž zabudovaná napevno, a proto vyžadují jiný způsob čištění.

Prachu se dají zbavit prostým vyklepáním nebo za pomoci vysavače s nástavcem na čalounění. Půjde vám to dobře, protože látka je díky rozpěrné tyči pěkně rozprostřená.

Vyprat se dá ale také. Třeba ručně ve vaně ve vlažné vodě a jemném pracím prášku nebo na terase za pomocí zahradní hadice. Jak?

Nejdříve rozložíte síť na rovný povrch

Síť namočíte vodou z vědra či zahradní hadice

Namydlíte a vydrhnete houbičkou či měkkým kartáčkem

Nakonec důkladně opláchnete vodou

Síť necháte rozloženou/zavěšenou volně uschnout na vzduchu

Jak vyprat dětský vak Joki

ObrázekObrázek

Také údržba závěsných vaků pro děti je snadná, tak si nemusíte dělat starosti se skvrnami a můžete nechat děti, ať si volně hrají a dovádějí.

Všechny vaky Joki z bavlny, biobavlny i funkčního voděodolného vlákna se, podobně jako klasické houpací sítě, dají vyprat v pračce na 30 stupňů a jemný program. Před vložením do pračky jen nezapomeňte vyjmout polštářek.

K sušení nepoužívejte sušičku, vak nechte volně uschnout na vzduchu, zajistíte mu tak delší životnost.

Jak vyprat cestovní houpací síť

ObrázekObrázek

Cestovní houpací sítě a sedačky jsou vyrobené z vysoce kvalitního padákového hedvábí (polyamidového vlákna), které, podobně jako ostatní sítě, můžete prát v pračce na jemný program a teplotu 30 stupňů. Do máchání můžete přidat oblíbenou aviváž pro snížení statického náboje.

Síť doporučujeme před vložením do pračky vložit do pracího sáčku nebo třeba do povlaku na polštář. Do pračky můžete dát i závěsné pásy, nejlépe zvlášť v samostatném sáčku.

 


 

Máte otázky? Potřebujete poradit?

Ozvěte se Monice z naší zákaznické linky La Siesta. Ráda vám na všechno odpoví.
mobil: +420 737 279 226
email: info@lasiesta.cz


Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality