La Siesta

Pomalá dieta. Aneb jak zhubnout bez námahy

Přestaňte počítat kalorie, raději spolu s námi odhalte, proč jsou Italové a Francouzi štíhlí, přestože si dopřávají těstoviny, tučné sýry, tiramisu a po každém jídle skleničku vína.

Tajemství spočívá v uvolnění! Zdá se vám to banální? Možná, nicméně kniha Pomalá dieta od Marca Davida pro to má vědecké vysvětlení.

Spěch hubnutí nesvědčí

Rychlost, kterou se řítíme životy, nás uvádí do permanentního stavu fyziologického stresu. Tělo se automaticky přepne do režimu “BOJUJ, NEBO UTEČ“, ve kterém je trávení a spalování kalorií odsunuto na vedlejší kolej.

Při stresu se zrychlí tep, zvýší krevní tlak a zrychlí dýchání. Do krve se začnou vyplavovat živiny a hormony jako adrenalin, noradrenalin a kortizol, které tělu poskytují okamžitou energii. Tok krve je přesměrován do hlavy, abychom mohli rychleji přemýšlet a do končetin, abychom měli sílu pro útěk.

A co je hlavní, trávicí systém se vypne. Je zcela pochopitelné, že pokud odháníte zuřivou gorilu, nepotřebujete mrhat energií tím, že budete trávit lupínky, které jste měli k snídani.

Také je dokázané, že při stresu poklesne obsah trávicích enzymů ve slinách a průtok krve v tenkém střevě se sníží až čtyřikrát.

Teď si představte sami sebe, jak do sebe nervózně házíte snídani, když pospícháte ráno do práce. Nebo jak saháte po rychlém obědě v okamžiku, kdy jste zavaleni prací a myslíte na všechno, jen ne na jídlo.

I kdybyste jedli ten nejzdravější pokrm na světě, pokud ho budete jíst ve stavu úzkosti, vaše schopnost spalovat kalorie bude dramaticky snížená.

Houpací sítě na zahradu

Uvolnění zrychluje metabolismus

Hubnutí svědčí pohoda, radost z čerstvého jídla, potěšení z rozmanitých chutí, příjemné prostředí a společnost milých lidí. Tělo se přenastaví, začne spalovat kalorie a spustí se ozdravné procesy.

Takže, pokud chcete shodit pár kilogramů, cítit se příjemně vyživeni a být sami se sebou spokojeni, naordinujte si do života po vzoru jižanských národů siestu. Udělejte si čas na dlouhý oběd a do svého jídelníčku zařaďte čerstvé a kvalitní potraviny. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

A pokud vám k tomu, abyste tělo nastavili do módu uvolnění, nestačí zpomalení tempa ani obvyklá dechová cvičení, využijte síly hamaky, která vás do pohody dostane dřív, než byste čekali. Objevte blahodárné účinky houpání.

Hodně štěstí na cestě ke štíhlé linii, vám přeje tým La Siesta.

PS: V knize Pomalá dieta od Marca Davida, z které jsme zde čerpali, najdete další inspiraci pro potěšení, energii a hubnutí. Knihu vydala v roce 2016 Maitrea. a.s.

Zhubněte v hamace

 

Vyberte si svou houpací síť, zpomalte a naučte se odpočívat.

 

E-shop houpací sítě La Siesta

Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality