La Siesta

Blahodárné účinky houpání

Sotva se uvelebíte v houpací síti La Siesta, začnete se usmívat, po malé chvilce se dostaví pocit uvolnění a spolu s ním i dobrá nálada. Kouzlo? Ano, ale vědecky podložené!

Houpání:

  • vyvolává pocity pohody a vnitřního klidu – stimuluje centrum rovnováhy produkující obšťastňující látky, které přinášejí pocit pohody a vnitřního klidu

  • odstraňuje svalové a psychické napětí – přirozeně uvolňuje svalovou ztuhlost, způsobenou stresem a vysokým pracovním nasazením

  • umožňuje dynamický způsob sezení při kterém spontánně a kontinuálně obměňujeme pozici. Neustálé přizpůsobování polohy přirozeně mění tonus svalových vláken, zlepšuje metabolismus, krevní oběh a funkci nervového systému.

  • zrychluje usínání a prohlubuje spánek - Záznamy mozkových vln prozrazují, že houpání zrychluje usínání a prohlubuje spánek. Přibývá při něm pomalých vln (NREM), typických pro hluboká spánková stadia - (dvě stadia spánku NREM) na úkor povrchního, "lehkého" spaní. Jen pro zajímavost: nejlépe usnete při výchylce zhruba 10 centimetrů na každou stranu a 15 zhoupnutí za minutu.

Obrázek

  • zvyšuje inteligenci - Houpání, obzvláště je-li prováděné v raném věku, poskytuje důležité podněty pro rozvoj mozku. Vytvářejí a upevňují se při něm neuronová spojení, která obecně zlepšují metabolické prostředí v mozku a zvyšují funkčnost mozkové kůry.

  • zdravá zábava pro děti příjemná zábava i účinný způsob, jak u dětí rozvíjet pohybové aktivity, motoriku, smysl pro rovnováhu a inteligenci

  • uklidní i hyperaktivní děti Houpací sítě a sedačky se dají využít i jako podpora léčby hyperaktivních dětí trpících poruchou pozornosti. Ty si svým neposedným chováním přirozeně stimulují centrum rovnováhy, uvolňující mimo jiné obšťastňující látku dopamin, který se v jejich organismu nachází ve velmi nízké koncentraci.

Obrázek

Proč si pořídit houpací sítě La Siesta:

  • kvalitní zpracování a přírodní (bio) suroviny – Sítě La Siesta jsou vyráběné bez užití pesticidů, fungicidů, insekticidů z inovovaných přírodních textilií, kterým vládne 100% bio bavlna.
  • ruční výroba podporující udržitelný rozvoj – Převážná část houpacích sítí La Siesta je ručně vyráběná v Kolumbii a Brazílii. Jedním z cílů našeho obchodního partnerství, které klade důraz na sociální i ekologické rozměry produkce, je zabezpečit udržitelný rozvoj pro znevýhodněné dílny drobných podnikatelů v zemích Jižní Ameriky.
  • stylový doplněk zahrad i interiérů Houpací sítě La Siesta v sobě snoubí tradiční řemeslnou zručnost, kvalitní přírodní materiály a prvky moderního designu. Ať už holdujete dekorativnímu stylu nebo jednoduché eleganci, nabídka La Siesty uspokojí i ty nejnáročnější z vás! Krása houpacích sítí nejlépe vynikne v kombinaci s elegantními dřevěnými stojany.

Obrázek

Podívejte se na nabídku houpacích sítí a závěsných křesel La Siesta a vyberte si tu svoji.

Proč si vybrat houpací síť La Siesta?
30 let na trhu 30 let
na trhu
Férový obchod Férový
obchod
Udržitelná výroba Udržitelná
výroba
Vysoký podíl ruční práce Vysoký podíl
ruční práce
Certifikace bezpečnosti a kvality Certifikace
bezpečnosti a kvality